Estetisk tandvård

Idag är det många som efterfrågar vitare tänder. Man vill åtgärda fyllningar och missfärgade tänder. Stora mellanrum mellan tänderna eller sneda tänder och trångställningar är andra vanliga orsaker till kosmetisk tandvård.

Vi utför estetisk tandvård som exempelvis, tandblekning, tandsmycken,
 kompositlagningar, skalfasader, keramiska kronor/inlägg/broar med mera.
Vi åtgärdar även mellanrum och viss tandreglering.

Tandblekning

En skonsam tandblekningsmetod vi rekommenderar är hemmablekning med individuellt anpassade blek- skenor. Det krävs lite tålamod men det blir oftast ett mycket bra resultat. Det finns många olika blekningspreparat. Har tänderna missfärgade lagningar som inte går att putsa byter man ut dem efter tandblekningen.

Skalfasader


Skalfasader används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att korrigera en ojämn tandrad. Skalfasader består av ett keramiskt material som liknar den naturliga tanden och de tillverkas individuellt. De är mycket tunna och cementeras fast på den synliga delen av tanden.

Keramiska kronor och broar


Är en tand mycket skadad är det mer lämpligt att göra en keramisk krona som omfattar hela tandkronan och i vissa fall en keramisk bro om man behöver ersätta en tandlucka. De görs idag nästan uteslutande av porslin och är omöjliga att skilja från dina egna tänder. En krona kan även göras i guld eller metallbundet porslin.

Tandreglering

Ibland behövs en tandställning för att rätta till felaktigheter i bettet och om du har sneda eller trångställda tänder kan en tandreglering vara en bättre behandlinsmetod än exempelvis skalfasader. Viss tandreglering utförs hos oss 
och mer omfattande fall remitterar vi till specialisttandläkare.

Kommentarer inaktiverade.