Behandlingar

En undersökning hos oss utförs av tandläkare med hjälp av profylaxtandsköterskor. Vi informerar dig om din tandstatus med digital röntgen, avlägsnar tandsten, polerar, ibland också med air-flow för att ta bort kraftiga missfärgningar, och vi avslutar med fluorbehandling.

Vi arbetar med förebyggande tandvård och Ibland informerar vi lite extra om vad karies och/eller tandlossning beror på och hur man kan motverka den.

Vi får ofta frågan vad man kan göra mot dålig andedräkt. Dålig andedräkt orsakas bland annat av tandsten, plaque och bakteriebeläggningar på tungan och i svalget. Det finns många olika munsköljmedel och tillsammans med hygienbehandling åtgärdar man ofta detta problem.

Vi utför all typ av tandvård 
såsom kompositlagningar, rotfyllningar, kronor & broar med mera

Implantatbehandling


Denna behandling går ut på att man med ett kirurgiskt ingrepp opererar in s.k fixturer av titan i käkbenet och därmed ersätts tandroten.

Kirurgi


Vi utför kirurgi hos oss. Hela teamet är välutbildat och har bred kunskap i ämnet. Vi utför det mesta, från tandoperationer till komplicerade implantatop. Om specialistvård krävs har vi nära samarbete med käkkirurgiska kliniken i Halmstad.

Tandvårdsrädsla


Många lider svårt av sin tandvårdsrädsla och det blir en ond cirkel. Vi tar gärna emot dessa patienter. Det underlättar om vi får veta detta, så kan vi avsätta extra tid för att kunna lyssna och informera om vad vi gör för att dämpa oron.

Kommentarer inaktiverade.